interim vacatures

Op dit moment zijn ontzettend veel professionals op zoek naar een nieuwe baan of uitdaging. Het is goed om tijdens deze zoektocht te beseffen dat ook interim vacatures interessant kunnen zijn. Dit zijn vacatures voor tijdelijke functies, oftewel zonder vast contract. Je bent in zo’n geval in dienst van een zogeheten detacheringsbureau, en dus niet in dienst bij het bedrijf waar je voor werkt. Interim vacatures zijn weliswaar bedoeld voor tijdelijke functies, maar vergeet niet dat je zo ontzettend veel ervaring op kunt doen. Je groeit er enorm door, want je werkt voor steeds verschillende werkgevers. Dit maakt dat je als werknemer veel interessanter wordt voor bedrijven om dienst te nemen.

Interim vacatures bieden je een schat aan ervaring

Als je het lastig vindt om een vaste baan te vinden dan moet je niet bij de pakken neer gaan zitten. Er zijn namelijk in deze tijd ontzettend veel toffe interim vacatures te vinden. Je krijg dan weliswaar geen (vast) contract maar doet heel veel ervaring op. Je werkt steeds aan verschillende projecten, en leert daardoor ontzettend veel. Dit is de reden dat veel mensen juist heel bewust naar interim vacatures zoeken in plaats van normale vacatures voor vaste functies. Je zou het als een leerschool kunnen zien, maar dan op de werkvloer. Als jij een specialisme hebt waar ze bij bedrijven vaak behoefte aan hebben dan moet het niet moeilijk zijn om passende interim vacatures te vinden. En het mooie is: Als je deze tijdelijke functie super goed uitvoert dan is er zelfs de kans dat ze je alsnog een contract willen bieden. Je weet het immers maar nooit!

Tijdelijk werk is beter dan geen werk

Nog een belangrijke reden om ook naar interim vacatures te zoeken is dat tijdelijk werk beter is dan geen werk. Interim jobs betalen bovendien doorgaans wat meer dan vaste functies, dit vanwege het onzekere karakter. Het is dus helemaal niet zo raar dat dit soort tijdelijke functies op dit moment zo populair zijn. Is het iets voor jou?

Waarom zijn interim vacatures zo interessant?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *